Project

Bouwbegeleiding van 13 nieuwbouw appartementen

Januari 2017

Bouwinfo

Opdachtgever
Hopmans Wonen
Architect
Algra & Marechal Architecten
Onderaannemers
Bouwbedrijf de Nijs – Soffers
Installateur
-

Het voormalige BNP Paribas Fortis gebouw is volledig verbouwd tot dertien nieuwbouw appartementen in het centrum van Roosendaal. De verbouwing van het monumentale pand duurde ongeveer één jaar, maar het resultaat mag er zijn. De buitenkant is intact gebleven, maar de rest is volledig vernieuwd.  Het pand heeft een totale oppervlakte van 540 vierkante meter en is verhuurd aan de middensector.

Aanpak en uitvoering

Het gebouw aan de Molenstraat 50 / Burgemeester Prinsensingel 34 werd in 1895 gebouwd. Het gebouw is niet alleen een stuk comfortabeler, maar ook duurzamer. In het voormalig Fortis gebouw is onder meer alles verbouwd volgens de nieuwste bouwnormen. Van buiten ziet het oude Fortis gebouw er vrijwel hetzelfde uit als honderd jaar geleden, maar binnen is bijna niets meer terug te zien van de oude inrichting. Het interieur is strak en modern. In de ruimtes waar ooit het geld in de kluizen werden bewaard, zijn nu mooie ruimtes gebouwd die gebruikt worden als appartementen. Alleen de ramen herinneren nog aan oude tijden. Ook heerst er binnen een serene rust.

Het karakteristieke gebouw, dat middenin het centrum van Roosendaal staat, is het tweede project dat Hopmans Wonen samen met Acser Wonen in 2016 onder handen nam. Waar de derde verdieping van het gebouw destijds diende als een soort ketelhuis, zijn nu twee grote appartementen gemaakt. Ook aan de achterkant van het pand is er veel verbouwd. Er zijn vijf mooie appartementen gemaakt, waar ook een stuk van het dak is afgehaald. Hierdoor is er een soort patio gecreëerd die meerwaarde biedt voor de huidige bewoners. 

Medio maart 2016 werd gestart met de verbouwing die januari 2017 afgerond was. ,,Gemiddeld duurt zo’n verbouwing ongeveer een jaar” vertelt J. Verbraak, mede-eigenaar van Hopmans Wonen. ,,De voorbereidingstijd voor een bestemmingswijziging en procedures voor een verbouwing bedragen drie tot vijf maanden. De verbouwing op zich duurt normaal gesproken ook ongeveer zes maanden.”

Sociaal

Volgens de mede-eigenaar wil Hopmans- en Acser Wonen meer van deze gebouwen in de nabije toekomst op deze manier duurzamer maken. ,,De methoden die we bij het voormalig Fortis gebouw hebben toegepast, dienen als voorbeeld voor andere projecten.”

De huidige bewoners van de Molenstraat / Burgemeester Prinsensingel 34 tonen zich dolblij met het verbouwde pand. ,,Het ziet er fantastisch uit en ik ben blij dat er weer extra huurwoningen in Roosendaal beschikbaar zijn”, zegt Willem, een van de eerste bewoners die introk in het nieuwe appartementencomplex.

Deel dit project