Project

Van Bakkerij tot woningen in Roosendaal.

September 2015

Bouwinfo

Opdachtgever
Hopmans Wonen
Architect
Algra & Marechal Architecten
Onderaannemers
Spens Bouw
Installateur
D.M. Suijkerbuijk & Zn. BV. installatietechniek – Roosendaal

De voormalige bakkerij Augustijn aan de Molenstraat is sinds juni 2013 gestopt. De oorspronkelijke bakkerij met hierin de bakkerijmachines, deegkuipen, verpakkingsmachines en ovens is na de aankoop gerealiseerd tot 3 woonhuizen en 2 appartementen. Het pand heeft een totale oppervlakte van 510 vierkante meter en is verhuurd aan de midden sector.

Bakkerij Augustijn, een begrip in Roosendaal, heeft na 175 jaar haar deuren gesloten. Vijf jaar geleden droegen Frans en Yvonne de Beer de laatste banketbakker (in oude stijl) van Roosendaal over aan de nieuwe eigenaren die de bakkerij wilden verbouwen tot 3 woonhuizen en 2 appartementen. Tot op heden verzorgt Hopmans Wonen het totale beheer voor de gerealiseerde huisvesting.

Aanpak en uitvoering

Na het aanvragen/wijziging van het bestemmingsplan / omgevingsvergunningen bij de Gemeente Roosendaal, is in november 2014 in samenwerking met Algra Marechal Architecten een compleet nieuwe indeling van voormalige bakkerij op de begane grond, eerste en tweede verdieping gemaakt.

Medio april 2015 werd gestart met de verbouwing die eind september 2015 afgerond was. Van het verwijderen van klimop tussen de dakpannen, tot opnieuw aanbrengen van verdiepingsvloeren. Alles is compleet verbouwd. Alle installaties van gas, licht en elektra zijn vernieuwd. De woningen zijn volledig geïsoleerd en voorzien van alle gemakken zoals nieuwe badkamers en keukens. Het is echt van de grond tot de nok gerenoveerd. Tot slot zijn er tuintjes aan de woningen toegevoegd.

Sociaal

‘’We zijn erin geslaagd om, met respect voor de historische waarde van het gebouw en aansluitend op de stedenbouwkundige opzet van de stad Roosendaal, nieuwe en aanvullende gebruiksmogelijkheden in te passen.” vertelt R. Hopmans mede-eigenaar van Hopmans Wonen. ‘’Met een klein team en de juiste planning hebben we maanden gewerkt aan dit bijzondere plan’’. Wij vinden het belangrijk dat er in de gemeente Roosendaal voldoende huurwoningen beschikbaar zijn, voor alle woningzoekenden.

Deel dit project