Project

Moderne appartementen nabij Kruisland

Eind oktober 2017

Bouwinfo

Opdachtgever
Hopmans Wonen
Architect
Algra & Marechal Architecten
Onderaannemers
Plafoma Afbouwsystemen
Installateur
Elkor Elektrotechniek B.V.

Het voormalige woongemeenschap ’t Pluspunt aan de Langeweg 4 in Kruisland is verbouwd om extra wooneenheden te creëren. De oorspronkelijk gezamenlijke woonruimten met hierin onder andere een gaarkeuken, wasserette en voormalige kapel zijn verbouwd tot 4 appartementen. Het pand heeft een totale oppervlakte van 720 vierkante meter en zal onderdak bieden aan eenpersoonshuishoudens. De 4 nieuwe appartementen zijn oktober 2017 (deels) gestoffeerd opgeleverd.

Enkele jaren werd ’t Pluspunt gebruikt als woonvoorziening voor senioren inclusief ouderensoos en kerkkapel door de Stichting Groenhuysen. Twee jaar geleden droeg de stichting het voormalige klooster over aan de nieuwe eigenaren die de appartementen wilden gaan verbouwen en verhuren. Exact 2 jaar later verzorgt Hopmans Wonen de bouwbegeleiding voor het realiseren van de 4 extra appartementen.

Aanpak en uitvoering

Hopmans- en Acser Wonen hebben inmiddels al grotere verbouwingen gedaan in bestaande panden. Na het aanvragen/wijziging van het bestemmingsplan / omgevingsvergunningen bij de Gemeente Steenbergen, is in februari 2017 in samenwerking Algra & Marechal Architecten een compleet nieuwe indeling van de vleugel op de begane grond en de eerste verdieping gemaakt.

Naast dat het pand bouwkundig in orde is gemaakt, zijn ook alle nieuw geplaatste ramen uitgerust met dubbelglas en is het dak volledig geïsoleerd. De nieuwe appartementen op de begane grond zijn onder andere uitgerust met een privé terras die bereikbaar is met de 2 dubbel openslaande tuindeuren vanuit de woonkamer.

Duurzaam en sociaal

‘’Het pand dateert uit de jaren dertig van de vorige eeuw’’, vertelt J. Verbraak mede-eigenaar van Hopmans Wonen die de gehele bouwbegeleiding verzorgd. ‘’Zo worden in de voormalige woongemeenschap ’t Pluspunt, dochterstichting van Groenhuysen in Kruisland 13 ‘nieuwe’ wooneenheden gerealiseerd met verschillende oppervlaktes.’’ Ruim 720 m2langdurig leegstaande woonruimte wordt zo uit de markt genomen. Met deze 4 nieuwe appartementen wordt tevens een positieve impuls gegeven aan het winkelcentrum en de wijk Kruisland.

Hopmans- en Acser Wonen zullen met invulling de verhuur van de appartementen sturen op de wensen van de gemeente en dorpsraad van Kruisland. “de voorkeur heeft dat er een gezonde mix uit Kruisland of uit de omliggende dorpen in komen te wonen, variërend van een jaar of 25 tot 65 jaar. Die mix kunnen we niet afdwingen maar dat is wel ons streven.

We willen graag duurzaam verhuren en willen voorkomen dat er veel wisselingen plaatsvinden dat is mede reden waarom we huurcontracten voor een periode van minimaal 12 maanden afsluiten’’, vertelt Ralph Hopmans. “Tot slot zijn wij zeer tevreden over het verloop van het bouwproces en de goede samenwerking met onze partners”.

Deel dit project