Hopmans Wonen Woning Verhuren Screening Huurder
Veilig en verantwoord verhuren

Screening van huurders.

Een woning verhuren is spannend en niet geheel zonder risico. Natuurlijk kies je een huurder zorgvuldig uit, maar hoe weet je zeker dat iemand een betrouwbare en nette huurder is? Om het risico op betalingsachterstanden of schade aan uw woning zo klein mogelijk te houden, screenen we uw potentiële huurder uitvoerig.

Hopmans Wonen Woning Verhuren Screening Huurder

Als verhuurmakelaar willen we net als u dat het verhuren van een woning succesvol en soepel verloopt. Ons kantoor hecht daarom veel waarde aan een goede screening om potentiële problemen op voorhand te voorkomen.

Wat is een screening?

Met een huurderscreening kijken we naar de betrouwbaarheid van een kandidaathuurder op basis van een aantal zaken:

  • een kopie van het identiteitsbewijs
  • de laatste drie loonstroken en een bankafschrift waarop de loonstorting te zien is
  • een werkgeversverklaring

Met deze documenten controleren we onder andere de identiteit van de huurder en kan er een creditcheck worden uitgevoerd. Soms wordt er ook een verhuurdersverklaring en een vragenlijst over het woonverleden gevraagd. Op die manier wordt de kans op schade aan je huurwoning of criminele activiteiten in je huurwoning zo klein mogelijk gemaakt. Uiteraard werken wij volgens de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) en mogen wij deze gegevens alléén opvragen bij de persoon aan wie je een woning gaat verhuren.

Screening voor ieder type huurder

Het screeningsproces hangt af van het type huurder. Zo zijn er voor huurders in loondienst andere zaken van belang dan gepensioneerden. Hieronder vindt u een overzicht van wat wij per groep checken.

Credit check

Een huurder die niet wil of kan betalen willen we uiteraard voorkomen. Om de kans op betalingsachterstand te voorkomen voeren we een credit check uit. Hiermee kunnen we de kredietwaardigheid van een huurder in kaart brengen. Dit is slechts één van de onderdelen van een screening.

Huurgarantie

Bij het verhuren van uw kamer, studio, appartement of woning kan niemand u met zekerheid zeggen dat uw huurder altijd de huur zal betalen. Om u toch 100% zekerheid te bieden hebben we de Hopmans Huurgarantie in het leven geroepen. Hierdoor bent u verzekerd van maandelijkse betaling. Hoe dit in z’n werk gaat? Wij huren uw woning rechtstreeks van u in en betalen u maandelijks huur. Wij bieden huurgaranties van 1 tot 5 jaar of langer! Zo loopt u geen risico tijdens verhuren.

Lees hier meer over onze huurgarantie.

Huurder screenen in 3 stappen

Hieronder ziet u de 3 globale stappen van het screenen van een kandidaat huurder.

Opvragen data

De hierboven opgevraagde data wordt verzameld door de medewerker binnen ons team. Dit alles binnen de kaders van de nieuwe privacywetgeving.

Check uitvoeren

Persoonsgegevens worden gecontroleerd op o.a. kredietregistratie(s). Bedrijfsmatige stukken (i.v.m. eigen onderneming) zullen worden gecontroleerd op jaarstukken middels onderstaande services.

Overleg met verhuurder

In overleg met de eigenaar zal worden besloten om over te gaan tot het maken van concrete afspraken omtrent de huurcondities.

Screening door professionals

Screening vraagt om zorgvuldigheid. Daarom werken we samen met een aantal professionele partijen voor het uitvoeren van een huurdersscreening. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van de rapportages. Daarnaast geven meerdere databases natuurlijk meer inzage in een persoon, wat een completer beeld geeft.

Screening blijft een momentopname

Het is belangrijk te vermelden dat screening een momentopname is. Tenslotte geldt ook hier: ‘behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst’. We kunnen helaas niet in de toekomst kijken. Een huurder kan op papier perfect zijn, een vaste baan hebben met een goed inkomen etc. Maar wat als het bedrijf waar de huurder werkt ineens gaat reorganiseren? Een huurder kan tijdens de huurperiode zijn baan verliezen. Dit zijn overmacht situaties waar wij als verhuurmakelaar geen grip op hebben.

Wilt u wel volledige zekerheid van verhuren? Dan is onze huurgarantie wellicht iets voor u. Hierbij ontvangt u gegarandeerd iedere maand huurbetaling. Wilt u hier meer over weten? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Deel deze pagina
Hopmans Groep Home Outline Bg
Bereken verhuurwaarde

Laat gratis en vrijblijvend de verhuurwaarde van uw woning berekenen

Bereken verhuurwaarde

Laat gratis en vrijblijvend de verhuurwaarde van uw woning berekenen

Relevante artikelen

Huis kopen om te verhuren, hoe werkt dat?

Huis kopen om te verhuren.
De spaarrente staat al een tijdje enorm laag, dus gaan we op zoek naar alternatieven. Beleggen in Crypto biedt geen…

Verhuurhypotheek

Verhuurhypotheek.
Verhuurhypotheek: wat zijn de mogelijkheden? Het verhuren van een koopwoning is een slimme manier om geld te verdienen en rendement…

Promotie

Promotie van de woning
Graag geven we u kijkje in ons promotieproces en laten we zien hoe we uw woning tot in de puntjes…

Inhoud

Relevante artikelen