Project

Wij splitsen van 2 naar 4

Oktober 2013

Bouwinfo

Opdachtgever
Hopmans Wonen
Architect
-
Onderaannemers
Artpol B.V. & Bierbooms Montage
Installateur
M. Jansen Installatietechniek, Ron’s Warmte

Het huis aan de Bredasestraat 32 en 32 a is sinds medio mei 2013 verbouwd tot vier prachtige appartementen. Het is een relatief verouderd object uit 1907, maar de plek is perfect. De appartementen zijn gevestigd bij het centraal station en liggen op steenworp afstand van de ‘Grote markt’ waar allerlei gezellige restaurants en winkels te vinden.

Aanpak en uitvoering

In samenwerking met bovengenoemde onderaannemers en installateurs is in eigen beheer een compleet nieuwe indeling gemaakt van een bestaande benedenwoning met twee woonlagen en een bestaande bovenwoning met eveneens twee woonlagen. Van deze 4 woonlagen zijn vier zelfstandige appartementen gerealiseerd.

Medio mei 2013 werd gestart met de verbouwing die in oktober 2013 volledig afgerond is.

Bredasestraat 32

Voorheen was huisnummer 32 één woning voorzien van twee woonlagen: een begane grond en een eerste verdieping. Van deze benedenwoning zijn twee appartementen gemaakt. Beneden is er onder andere een nieuwe keuken en badkamer geplaatstn op de eerste verdieping is er een nieuw keuken geplaatst.

Vanaf straatzijde is er een gemeenschappelijke voordeur waarbij in de gezamenlijke hal twee voordeuren van ieder appartement is gerealiseerd zodat zij een zelfstandig karakter krijgen. Met een intercom kunnen de bewoners hun bezoekers binnen laten.

Bredasestraat 32A

Hier zijn inpandig eigen voordeuren geplaatst en is er een scheiding gecreëerd tussen de derde en de vierde verdieping. In appartement 3 is een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer geplaatst. Het bovenste appartement heeft nauwelijks aanpassingen nodig gehad.

Door het gehele pand heeft Ron’s Warmte nieuw leidingwerk gerealiseerd voor de verwarming. De vier appartementen zijn voorzien van nieuwe HR-combiketels met ieder appartement een eigen ICY-timer thermostaat. Zij kunnen door het geplaatste kleppensysteem onafhankelijk van elkaar warmte vragen of warm water.

Misja Jansen Installatietechniek heeft het elektra vernieuwd en zorg gedragen voor moderne groepenkasten met extra groepen. Alle woonlagen zijn voorzien van nieuwe vloerdelen, wanden zijn opnieuw geschilderd en iedere ruimte is voorzien van vitrages.

Sociaal

“Met onze eigen vakmensen hebben we voor dit prachtige eindresultaat gezorgd. Het is een totaalplaatje en daar zijn we trots op”, aldus J. Hopmans mede-eigenaar van Hopmans Wonen. ‘’Het past goed bij ons, om een oude woning nieuw leven in te blazen. Behalve dat het een hedendaagse uitstraling heeft, behoud je ook het karakter van het pand’’

Deel dit project