Hoe maak ik mijn huis verhuurklaar?

Heb je plannen om je (tweede) huis te verhuren omdat je bijvoorbeeld een periode naar het buitenland gaat, gaat samenwonen of een andere woning hebt? Wij geven je een aantal tips en tricks om te laten hoe jouw woning pico-bello is voor de verhuur!

1. Schoon schip maken

Deze tip is naar alle waarschijnlijkheid geen grote verassing, maar wel van belang. Jouw opgeruimde- en verzorgde woning oogt immers een stuk aangenamer dan een slordige woning. Zorg daarom dat de woning brandschoon en overzichtelijk is: ruim op, maak goed schoon, zorg dat stof van de kast af is en dat het lekker fris ruikt. Het verhuren van jouw woning wordt daardoor een stuk makkelijker.

2. Ruim baan maken

Voldoende plaats maken is voor de meeste kandidaten erg belangrijk in een woning. Zorg daarom dat de woning zo ruim mogelijk oogt. Een huurder is op zoek naar de mogelijkheden in zijn of haar nieuwe woning. Maak ruimte voor zoveel mogelijk vloeroppervlak door een poef of kast weg te halen. Zo zorg je ervoor dat een kandidaat zichzelf al in jouw woning ziet wonen.

3. Iets aan het licht brengen

Laat jouw woning zien als het verborgen is! Benut de lichtinval daarom goed: Open de gordijnen of zeem je ramen blinkend én streeploos schoon. Dit zijn een paar kleine tricks om jouw woning groter te laten lijken en eerder te verhuren. Op deze manier krijgen kandidaten ook nog eens een goed beeld van het uitzicht.

4. Smaken verschillen

Misschien is die gele kleur op de muur helemaal jouw ding, maar dit is zeker niet voor iedereen het geval. Het is van belang om in je woonkamer ontspanning en rust te creëren. Het is immers dé kamer waar jouw huurder zich terugtrekt van de dagelijkse drukte. Gebruik dan ook geen felle kleuren die juist het gevoel van rust verstoren. Verf daarom de muren wit en zorg voor een neutrale vloer. Mocht je een gemeubileerde woning willen verhuren is het handig deze op elkaar af te stemmen. Neutrale kleuren passen hier prima bij.

5. Oost west, thuis best

Waar je ook bent, thuis voel je beter op je gemak. Dit geldt ook voor jouw nieuwe huurders. Zij moeten zich thuis kunnen voelen in hun toekomstige huurwoning en niet het gevoel krijgen dat de woning van iemand anders is. Haal persoonlijke spullen daarom zoveel mogelijk weg.

Met deze tips hopen wij jullie een goed beeld te geven bij het verhuren van jouw (tweede) huis, maar daarmee ben je er nog niet. Wij begrijpen dat je de verhuur goed geregeld wilt hebben, zodat jij er zo min mogelijk omkijken naar hebt. Ben je benieuwd wat bij ons de mogelijkheden zijn? Maak een vrijblijvende afspraak of contacteer ons op info@hopmanswonen.nl

Bron: Huurwoningen.nl

Deel dit verhaal