Zonder zorgen uw (tweede) woning verhuren via Hopmans Wonen.

Een woning verhuren is in deze tijd van lage spaarrentes renderend, helemaal in Zeeuws-Vlaanderen. Er is hier namelijk nogal wat vraag naar tijdelijke huurwoningen. Gaat u voor een aantal maanden of jaren naar een andere regio, of naar het buitenland? Of heeft u een tweede woning die niet gebruikt wordt? Dan is verhuur financieel zeker interessant. Alleen, hoe pakt u dat aan? Hoe zit het juridisch allemaal? Wat zijn de risico’s? Hoe komt u aan een betrouwbare, degelijke huurder? Wat als uw pand beschadigd raakt, of als de huurpenningen niet betaald worden? Bij verhuurbemiddelingsdeskundige Hopmans Wonen uit Terneuzen worden uw vragen vrijblijvend beantwoord. Dat niet alleen, Hopmans Wonen ontzorgd de verhuurder. Wat betekent dat precies?

Voor Ralph en Jorn Hopmans betekent ontzorgen van de verhuurder meer dan hem adviseren en hem in contact brengen met een huurder: “Wij treden op namens de verhuurder. In de praktijk betekent dat als eerste dat wij de promotie doen. De pagina Verhuur op onze website wordt maandelijks door 2.500 tot 3.000 mensen bezocht en de woning wordt op tientallen platforms uitgezet, zoals Pararius, Funda en op social media. Ons systeem legt direct linken tussen de woning en de profielen van ingeschreven huurders. Een huur kandidaat wordt onderzocht op financiële draagkracht en kredietwaardigheid, in samenwerking met EDR Credit Services. Hierbij gaan we net iets verder dan de gemiddelde makelaar. Om de eigenaar van de woning ervan te verzekeren deze hetzelfde terug te ontvangen, worden de staat van de woning en de meterstanden vastgelegd en een honderdtal foto’s gemaakt. Het  juridisch kloppende huurcontract, de sleuteloverdracht en eerste maandbetaling loopt via ons.”

“De verhuurder kan ook kiezen voor financieel beheer of een totaalpakket. Hierbij nemen wij de verplichting op ons om huurbetalingen te innen, huurverhoging toe te passen, de afrekening gas, water en elektra te regelen en de verhuurder tijdig op de hoogte te brengen van het einde van de huurovereenkomst. We zijn er voor de verhuurder en voor de huurder, we helpen de laatste graag de woning op de juiste manier te bewonen. Kiest de woningeigenaar voor het totaalpakket, dan zijn wij ook nog het aanspreekpunt voor alle technische zaken, verzorgen wij het onderhoud aan en rond de woning, meubileren we deze eventueel en staan wij garant voor alle huurpenningen en een correcte terug levering van de woning in dezelfde staat als wanneer deze verhuurd werd.”

DESKUNDIGE EN BETROUWBARE ONTZORGING

Ontzorgen van de verhuurder betekent voor Hopmans Wonen deskundigheid en betrouwbaarheid. “Dat is de peiler waar we voor staan. Wij bouwen aan langetermijnrelaties. We staan voor duidelijkheid en transparantie en zijn bouwkundig en juridisch goed onderlegd. Hierdoor kunnen we de verhuurder vanuit verschillende oogpunten ondersteunen.”

De geboren en getogen Zeeuws-Vlaming Ronald Wieme is dezelfde visie toegedaan. Vanaf 11 juni is hij het gezicht van het kantoor in de Axelsestraat in Terneuzen en zal hij het hele verhuurtraject met huiseigenaren en huurders in onze regio doorlopen. Zijn ervaring van bijna dertig jaar als financieel en hypotheekadviseur bij de Rabobank, in de makelaardijverkoop en als klantenadviseur bij BNP Paribas Fortis geven vertrouwen in een gedegen advies. “Een goede begeleiding staat voorop”, vindt Ronald. “Daarvoor wil ik mij goed verdiepen en verplaatsen in de verhuurder, in de huurder en in de woning. ‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt’ is niet alleen mijn motto, het is ook het motto van Hopmans Wonen.”

Deel dit verhaal