Snel op weg naar een nieuwe woning!

Wil je jezelf  oriënteren op het vinden van een huurwoning? Hier komt nog heel wat bij kijken. Waar moet je precies op letten en hoe loopt het proces van inschrijven tot het bezichtigen?

Als je bij ons een huurwoning hebt gevonden, kan je reageren via de website. Daarom nemen wij je in het kort even mee!

1. Inschrijven via Hopmans Wonen.

De huur van je nieuwe woning start met het inschrijven. Dit is geheel vrijblijvend en gratis.

Voordat je gaat zoeken, vragen we je informatie te geven over de volgende onderwerpen:

  • Jouw huishoudsamenstelling;
  • Het toetsingsinkomen van je huishouden;
  • Jouw huidige woonsituatie;
  • Jouw woonwensen

2. Een passende woning zoeken.

Als de woning beschikbaar komt, wordt deze geplaatst in het woningaanbod. Alle woningzoekende die ingeschreven zijn, ontvangen als eerste het nieuwste aanbod. Vanaf dat moment kan je reageren op de woning.

3. Reageren op beschikbare woningen.

Heb je de woning gevonden die bij jou past? Dan kan er een bezichtiging aangevraagd worden. Onze medewerkers zullen dan jouw inschrijving erbij zoeken en als je aan de voorwaarde voldoet kun je de woning komen bekijken. De rangorde is niet gebaseerd op de duur van jouw inschrijving.

4. De woning bezichtigen

Als wij je uitnodigen, kan je de woning bezichtigen. Soms zijn er groepsbezichtigingen. Wij voorzien in overleg met de verhuurder een datum en een tijd waarop de bezichtiging plaatsvindt. Als je uiteindelijk ‘ja’ zegt tegen de woning, vragen wij jou een aantal gegevens aan te leveren om deze vervolgens te controleren. Bij meerdere kandidaten zal samen met de verhuurder gekeken worden naar de huurder die het beste past bij de betreffende woning.

5. Huurdersdossier aanmaken

Blijkt uit de controle dat je voldoet aan de vereisten? Dan gaat de screeningsprocedure beginnen. Dit doen we via een online platform. Hierin moet je als huurder de gevraagde stukken in een beveiligde omgeving uploaden. De medewerker zal dan de stukken goedkeuren of afwijzen. Als het dossier compleet is, dan wordt jouw dossier ter goedkeuring aangeboden aan de eigenaar. 

6. Opmaken van de huurovereenkomst 

Jouw huurdersdossier is door de verhuurder goedgekeurd, en dat is goed nieuws! Je gaat digitaal een concept huurovereenkomst ontvangen. Afspraken staan hier helder in beschreven om te zorgen dat een ieder weet wat zijn/haar rechten en plichten zijn. Na het maken van een afspraak voor het ondertekenen met de verhuurder zal de sleuteloverdracht georganiseerd worden en is de woning van jou!

Al benieuwd naar het actuele aanbod? Klik hier of per plaats:

Deel dit verhaal