En… hoe gaat het?

De woningmarkt staat steeds meer onder hoogspanning. Dit geldt bij zowel koop- als huurwoningen. Lees hier de tips & tricks om toch het juiste aanbod te vergaren. Start up is de inschrijving via onze website.

In dit geval is goed voorbereiden meer dan het halve werk. Tegenwoordig is het erg lastig om een geschikte woning te vinden. Veel mensen komen dan met de vraag ‘Hoe je in deze tijden aan een huurhuis komt?’.

We moeten dus ‘doen wat vooraf nodig is’. Dit is interessant, want in alle eerlijkheid, hoeveel doe jij vooraf om een huis te krijgen? Laten we eens op deze punten inzoomen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je zo snel mogelijk een nieuwe woning kunt betrekken.

Regel je papierwinkel op tijd

Allereerst gaan we kijken naar het papierwerk. Deze dient van tevoren het liefst geregeld te zijn. Als je nu denkt, dit regel ik allemaal wel als ik te horen heb gekregen dat ik kans maak: niet doen, doe het nu! Bij een aantal documenten heb je er namelijk geen invloed op wanneer je deze ontvangt. Documenten als de werkgevers- en verhuurdersverklaring moet je aanvragen bij zowel de werkgever als verhuurder. Hier kan een enige tijd overheen gaan dus bespaar jezelf de stress en regel het!

Hier nog enkele tips als het passende aanbod nog niet via onze website is gevonden. 

Andere platforms

indien er nog niks gevonden is, kan je externe pagina’s als Pararius en Funda bekijken en inschrijven. Hierdoor heb je meer aanbieders, waardoor je meer kans maakt als je die af en toe bekijkt.

Budgetteer vooraf

Bij de zoektocht naar een geschikte woning heb je natuurlijk ook vooraf een bepaald budget in gedachten. Buiten de kale huurprijs zijn er nog een aantal andere kosten die de uiteindelijke maandelijkse huurprijs bepalen. Denk bijvoorbeeld eens aan de kosten voor gas, water, elektra, tv, internet, gemeentelijke heffingen en je inboedelverzekering.. Deze kosten zijn vaak niet inbegrepen in de huurprijs. Kijk daarom altijd goed welke zaken wel en niet inbegrepen zijn in de huurprijs. Probeer een goed beeld te krijgen van de bijkomende kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan en goed weet wat je in totaal voor een nieuwe woning zal gaan betalen. 

 

Deel dit verhaal