Een huis kopen voor verhuur

Steeds vaker besluiten consumenten een woning te kopen om deze te verhuren voor een extra bijverdienste. Zeker met de lage kapitaalrente is dat een mooi alternatief. Ook het verhuren van een te koop-staande woning onder de Leegstandwet is nog steeds een mogelijkheid.

Maar er zijn wel zaken waar u goed op moet letten. Want misschien nog wel meer dan bij koop, heeft u bij huur/verhuur te maken met wet- en regelgeving die, als zaken niet goed geregeld worden, verstrekkende gevolgen kan hebben. Ook zijn er allerlei praktische zaken waar u rekening mee moet houden. Een verhuurmakelaar kan u hier in bijstaan.

Wat kunt u van een verhuurmakelaar verwachten?

Een verhuurmakelaar heeft een breed pallet aan diensten voor de huur/verhuur-markt waardoor u als verhuurder ontzorgd wordt:

  • Hij zorgt ervoor dat uw woning op verschillende platforms zoals Pararius en Huislijn onder de aandacht gebracht wordt;
  • Hij screent en selecteert huurders met behulp van Huurcheck;
  • Hij maakt de huurovereenkomst op die voldoet aan de wettelijke standaarden;
  • Hij is een vraagbaak op het gebied van de rechten en plichten van zowel huurder als verhuurder;
  • Indien gewenst voert hij ook het beheer en onderhoudt namens u het contact met de huurder(s).

Maken van afspraken

In een opdracht tot dienstverlening maakt u op een transparante en gelijkwaardige manier afspraken over het precieze dienstenpakket en de bijbehorende kosten. Als u een verhuurmakelaar in de arm neemt, zal hij nooit courtage bij de huurder(s) in rekening brengen, maar altijd bij de verhuurder.

Deel dit verhaal