Snel op weg naar een nieuwe woning!

Wil je jezelf  oriënteren op het vinden van een huurwoning? Hier komt nog heel wat bij kijken. Waar moet je precies op letten en hoe loopt het proces van inschrijven tot het bezichtigen?

Als je bij ons een huurwoning hebt gevonden, kan je reageren via de website. Daarom nemen wij je in het kort even mee!

  1. Inschrijven via Hopmans- en Acser Wonen.

De huur van je nieuwe woning start met het inschrijven. Dit is geheel vrijblijvend en gratis.

Voordat je gaat zoeken, vragen we je informatie te geven over de volgende onderwerpen:

  • Jouw huishoudsamenstelling;
  • Het toetsingsinkomen van je huishouden;
  • Jouw huidige woonsituatie;
  • Jouw woonwensen;
  1. Een passende woning zoeken.

Als de woning beschikbaar komt, wordt deze geplaatst in het woningaanbod. Alle woningzoekende ontvangen als eerste het nieuwste aanbod. Vanaf dat moment kan je reageren op de woning.

  1. Reageren op beschikbare woningen.

Heb je de woning gevonden die bij jou past? Onze medewerkers zullen dan contact met je opnemen over het verdere vervolg. De rangorde is niet gebaseerd op de duur van jouw inschrijving. Word je uitgenodigd? Dan volgt de bezichtiging.

  1. De woning bezichtigen

Als wij je uitnodigen, kan je de woning bezichtigen. Soms zijn er groepsbezichtigingen. Wij voorzien in overleg met de verhuurder een datum en een tijd waarop de bezichtiging plaatsvindt. Als je uiteindelijk ‘ja’ zegt tegen de woning, vragen wij jou een aantal gegevens aan te leveren om deze vervolgens te controleren. Bij meerdere kandidaten zal samen met de verhuurder gekeken worden naar de beste huurder.

Blijkt uit de controle dat je voldoet aan de vereisten? Dan ontvang je een huurovereenkomst ter ondertekening en is de woning van jou!