Woning Verhuren

Woning verhuren

Een woning verhuren roept een aantal vragen en onzekerheden op. Voor ons zijn dit onderwerpen waar we dagelijks mee bezig zijn en u goed bij kunnen helpen.
Wij gaan persoonlijk met u in gesprek om duidelijkheid te scheppen wat voor soort huurder bij u past. Wat is een goede huurprijs? En welke rechten en plichten heeft u?
In elke situatie kunnen we u goed informeren zodat u met een goed gevoel uw woning kunt verhuren.

Verhuur van uw eigen woning

We beginnen met uw uitgangspositie

Want de reden voor het verhuren van uw woning wordt bepaald door uw situatie. Zo kan uw huis te koop staan en denkt aan tijdelijke verhuur. Of u wilt een kamer verhuren. Of u bent een (professionele) belegger en bent opzoek naar een geschikte partij die u hierbij ondersteunt. We helpen zelfs pensioenfondsen, woningstichtingen en gemeenten. Wat uw situatie ook is, we kunnen u altijd goed informeren over de volgende onderwerpen waar u mee te maken krijgt bij het verhuren van uw woning:

 • Belastingdienst (Box 3 of niet)

 • Verzekeringen als verhuurder

 • Rendement bij verhuur

 • Hoe banken omgaan met (tijdelijke) verhuur

Verhuren via Hopmans Wonen

Voordat we op zoek gaan naar een huurder, stellen we eerst een huurdersprofiel met u op. Daarin leggen we vast wat voor soort huurder u zoekt. Wilt u een particuliere bewoner, een expat of biedt uw pand de mogelijkheid voor personeelshuisvesting (kleine of grote groepen)?
 
Wanneer we weten wat voor soort huurder u zoekt gaan we voor u op zoek naar de geschikte kandidaat.
Bergen Op Zoom, Koepelstraat 10 (2)

Woning onder de aandacht brengen

Wij maken van uw woning een professionele presentatie die we op onze website plaatsen. Deze woningpresentatie is ook terug te vinden op Pararius.nl en Funda. Daarnaast maken gerichte social media advertenties om binnen 24 uur bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen.

Inschrijven voor een woning

Mensen die willen reageren op uw woning maken eerst een profiel aan op onze speciale portal. Daar start onze uitgebreide screening die ervoor zorgt dat er een selectie ontstaat van mogelijke kandidaten voor uw woning. We zoeken net zo lang tot de juiste kandidaat is gevonden, met een onbeperkt aantal bezichtigingen. Zodra wij een geschikte kandidaat aan u voorstellen krijgt u inzage in het huurdersprofiel zodat u altijd zelf de eindbeslissing neemt of een huurder in uw woning mag wonen. Dat vinden wij heel belangrijk bij de verhuur van uw woning.

Onze service bij woningverhuur

Voor woningverhuur hebben we speciale pakketten ontwikkeld om u de keuze te geven van welke diensten u gebruikt wilt maken. Een greep uit de services die we in onze pakketten bieden:

 • (Eenmalige) huurbemiddeling

 • Incasseren maandelijkse huur

 • Aanspreekpunt voor klachten, storingen en andere meldingen bij woningverhuur

 • 24/7 bereikbaarheid

 • Eigen technische dienst

 • Jaarlijkse huurindexaties

 • Verrekenen voorschotten van gas, water, elektriciteit, belastingen en VvE servicekosten

 • Organiseren preventieve inspecties

 • Adviesrapport voor klein- en toekomstig groot onderhoud

 • Proces-verbaal bij oplevering woning (zogenaamde incheck)

Verhuurdersportaal

U krijgt ook een persoonlijke verhuurdersportal waarin alle belangrijke data over uw woning terug te vinden is. Zo krijgt u inzage in onderhoudsmeldingen, huurcontract, handige rapportages en nog veel meer.

Woningverhuur mogelijkheden

Hopmans Wonen kan u helpen bij al deze onderwerpen waarmee u te maken krijgt met het verhuren van uw woning. In een persoonlijk gesprek willen wij u graag adviseren over uw mogelijkheden. Om u alvast op weg te helpen kunt u hier een gratis huurprijs laten berekenen door ons. Op de pagina over onze werkwijze staat meer gedetailleerde informatie over onze manier van werken. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we gaan graag met u in gesprek.