Bouw van nieuw pand

Bouwen aan de toekomst

4 Nieuwe appartement in kruisland

Het voormalige woongemeenschap ’t Pluspunt aan de Langeweg 4 in Kruisland werd in het 4e kwartaal van 2017 verbouwd om extra wooneenheden te creëren. De oorspronkelijk gezamenlijke woonruimten met hierin onder andere een gaarkeuken, wasserette en voormalige kapel werden omgeturnd tot 4 appartementen. Het pand heeft een totale oppervlakte van 720 vierkante meter en zal onderdak bieden aan eenpersoonshuishoudens. De 4 nieuwe appartementen werden ca. eind november 2017 (deels) gestoffeerd opgeleverd.

Bouwinfo

Klein team

OPDRACHTGEVER: Hopmans Wonen

ARCHITECT: Algra & Marechal Architecten                

ONDERAANNEMERS: SPENS BOUW en Plafoma Afbouwsystemen

INSTALLATEUR: Elkor Elektrotechniek BV

AANPAK EN UITVOERING

Hopmans Wonen heeft inmiddels al 6 grotere verbouwingen gedaan in bestaande panden. Na het aanvragen/wijziging van het bestemmingsplan / omgevingsvergunningen bij de Gemeente Steenbergen, is in februari 2017 in samenwerking Algra & Marechal Architecten een compleet nieuwe indeling van de vleugel op de begane grond en de eerste verdieping gemaakt.

"Het pand dateert uit de jaren dertig van de vorige eeuw’’, vertelt J. Verbraak, mede-eigenaar van Hopmans Wonen, die de gehele bouwbegeleiding verzorgt. ‘’Zo worden in de voormalige woongemeenschap ’t Pluspunt, dochterstichting van Groenhuysen in Kruisland 13 ‘nieuwe’ wooneenheden gerealiseerd met verschillende oppervlaktes. Ruim 720 m2 langdurig leegstaande woonruimte wordt zo uit de markt genomen. Met deze 4 nieuwe appartementen wordt tevens een positieve impuls gegeven aan het winkelcentrum en de wijk Kruisland"

Joep Verbraak - bouwbegeleiding

Verrichte werkzaamheden

bouwkundige verbeteringen voor woonkwaliteit

Medio augustus werd gestart met de verbouwing die tot op heden zonder grote tegenvallers in hoog tempo wordt gerealiseerd waardoor er inmiddels bij een van de appartementen al wordt gestart met de afwerking middels het schilderen en plaatsen van de vloer.

Naast dat het pand bouwkundig in orde is gemaakt, zijn ook alle nieuw geplaatste ramen uitgerust met dubbelglas en is het dak volledig geïsoleerd. De nieuwe appartementen op de begane grond zijn onder andere voorzien van een privé terras dat bereikbaar is met twee dubbel openslaande tuindeuren vanuit de woonkamer.

Hopmans Wonen moet een hoge dichtheid en hoge woonkwaliteit realiseren en tegelijkertijd de woningen in een bereikbaar prijssegment houden. Het doel van Hopmans Wonen is zodanig te vernieuwen dat het weer een levendige en inspirerende plek zal zijn, waar mensen met plezier kunnen wonen.

duurzaam en sociaal

langdurige verhuur

Hopmans Wonen zal met de invulling van de verhuur van de appartementen inspelen op de wensen van de gemeente en dorpsraad van Kruisland. “De voorkeur heeft dat er een gezonde mix uit Kruisland of uit de omliggende dorpen in komen te wonen, variërend van een jaar of 25 tot 65 jaar. Die mix kunnen we niet afdwingen maar dat is wel ons streven.

We willen graag duurzaam verhuren en willen voorkomen dat er veel wisselingen plaatsvinden. Dat is mede de reden dat we huurcontracten voor een periode van minimaal 12 maanden afsluiten’’, vertelt Ralph Hopmans. “Tot slot zijn wij zeer tevreden over het verloop van het bouwproces en de goede samenwerking met onze partners”.