Uitbreiding kantoor Roosendaal!

De vijfde verbouwing in vier jaar tijd voor Hopmans Wonen in Roosendaal is aanstaande. Tussen de zes en acht weken komt er 40 vierkante meter kantoorruimte bij. De buitenkant is intact gebleven, maar binnenin is het één en ander wel veranderd. Met de huidige groei in het personeelsbestand en omdat we op een mooie locatie zitten nabij het centrum is de keuze gemaakt voor een uitbreiding van het huidige bedrijfspand.

Aanpak en uitvoering

Het kantoor aan de Burgemeester Prinsensingel 38, dat in 2009 werd betrokken, is als gevolg van de groei van de onderneming te klein geworden. Het nieuwe pand voldoet aan alle verwachtingen en hoeft niet opgesplitst te worden, alles ligt onder één dak, erg praktisch en effectief. De kantoorruimte op de benedenverdieping biedt meerdere werkplekken met een vergaderruimte en een sfeervolle ontvangstruimte voor de klanten.

Het karakteristieke gebouw, dat middenin het centrum van Roosendaal staat, is het vijfde project dat onder handen genomen wordt. Waar de voorkant van het gebouw destijds diende als receptie, worden nu meerdere werkplekken gemaakt. Ook aan de achterkant van het pand is er veel verbouwd. Er komt een riante vleugel aan van 5 x 8 m2 met een extra vloeroppervlakte van 40 vierkante meter.

Begin juni 2018 werd gestart met de verbouwing die verwacht wordt over een paar weken afgerond te worden.

Moderne appartementen nabij Kruisland

Het voormalige woongemeenschap ’t Pluspunt aan de Langeweg 4 in Kruisland is verbouwd om extra wooneenheden te creëren. De oorspronkelijk gezamenlijke woonruimten met hierin onder andere een gaarkeuken, wasserette en voormalige kapel zijn verbouwd tot 4 appartementen. Het pand heeft een totale oppervlakte van 720 vierkante meter en zal onderdak bieden aan eenpersoonshuishoudens. De 4 nieuwe appartementen zijn oktober 2017 (deels) gestoffeerd opgeleverd.

Enkele jaren werd ’t Pluspunt gebruikt als woonvoorziening voor senioren inclusief ouderensoos en kerkkapel door de Stichting Groenhuysen. Twee jaar geleden droeg de stichting het voormalige klooster over aan de nieuwe eigenaren die de appartementen wilden gaan verbouwen en verhuren. Exact 2 jaar later verzorgt Hopmans Wonen de bouwbegeleiding voor het realiseren van de 4 extra appartementen.

Aanpak en uitvoering

Hopmans- en Acser Wonen hebben inmiddels al grotere verbouwingen gedaan in bestaande panden. Na het aanvragen/wijziging van het bestemmingsplan / omgevingsvergunningen bij de Gemeente Steenbergen, is in februari 2017 in samenwerking Algra & Marechal Architecten een compleet nieuwe indeling van de vleugel op de begane grond en de eerste verdieping gemaakt.

Naast dat het pand bouwkundig in orde is gemaakt, zijn ook alle nieuw geplaatste ramen uitgerust met dubbelglas en is het dak volledig geïsoleerd. De nieuwe appartementen op de begane grond zijn onder andere uitgerust met een privé terras die bereikbaar is met de 2 dubbel openslaande tuindeuren vanuit de woonkamer.

Duurzaam en sociaal

‘’Het pand dateert uit de jaren dertig van de vorige eeuw’’, vertelt J. Verbraak mede-eigenaar van Hopmans Wonen die de gehele bouwbegeleiding verzorgd. ‘’Zo worden in de voormalige woongemeenschap ’t Pluspunt, dochterstichting van Groenhuysen in Kruisland 13 ‘nieuwe’ wooneenheden gerealiseerd met verschillende oppervlaktes.’’ Ruim 720 m2langdurig leegstaande woonruimte wordt zo uit de markt genomen. Met deze 4 nieuwe appartementen wordt tevens een positieve impuls gegeven aan het winkelcentrum en de wijk Kruisland.

Hopmans- en Acser Wonen zullen met invulling de verhuur van de appartementen sturen op de wensen van de gemeente en dorpsraad van Kruisland. “de voorkeur heeft dat er een gezonde mix uit Kruisland of uit de omliggende dorpen in komen te wonen, variërend van een jaar of 25 tot 65 jaar. Die mix kunnen we niet afdwingen maar dat is wel ons streven.

We willen graag duurzaam verhuren en willen voorkomen dat er veel wisselingen plaatsvinden dat is mede reden waarom we huurcontracten voor een periode van minimaal 12 maanden afsluiten’’, vertelt Ralph Hopmans. “Tot slot zijn wij zeer tevreden over het verloop van het bouwproces en de goede samenwerking met onze partners”.

Bouwbegeleiding van 13 nieuwbouw appartementen

Het voormalige BNP Paribas Fortis gebouw is volledig verbouwd tot dertien nieuwbouw appartementen in het centrum van Roosendaal. De verbouwing van het monumentale pand duurde ongeveer één jaar, maar het resultaat mag er zijn. De buitenkant is intact gebleven, maar de rest is volledig vernieuwd.  Het pand heeft een totale oppervlakte van 540 vierkante meter en is verhuurd aan de middensector.

Aanpak en uitvoering

Het gebouw aan de Molenstraat 50 / Burgemeester Prinsensingel 34 werd in 1895 gebouwd. Het gebouw is niet alleen een stuk comfortabeler, maar ook duurzamer. In het voormalig Fortis gebouw is onder meer alles verbouwd volgens de nieuwste bouwnormen. Van buiten ziet het oude Fortis gebouw er vrijwel hetzelfde uit als honderd jaar geleden, maar binnen is bijna niets meer terug te zien van de oude inrichting. Het interieur is strak en modern. In de ruimtes waar ooit het geld in de kluizen werden bewaard, zijn nu mooie ruimtes gebouwd die gebruikt worden als appartementen. Alleen de ramen herinneren nog aan oude tijden. Ook heerst er binnen een serene rust.

Het karakteristieke gebouw, dat middenin het centrum van Roosendaal staat, is het tweede project dat Hopmans Wonen samen met Acser Wonen in 2016 onder handen nam. Waar de derde verdieping van het gebouw destijds diende als een soort ketelhuis, zijn nu twee grote appartementen gemaakt. Ook aan de achterkant van het pand is er veel verbouwd. Er zijn vijf mooie appartementen gemaakt, waar ook een stuk van het dak is afgehaald. Hierdoor is er een soort patio gecreëerd die meerwaarde biedt voor de huidige bewoners. 

Medio maart 2016 werd gestart met de verbouwing die januari 2017 afgerond was. ,,Gemiddeld duurt zo’n verbouwing ongeveer een jaar” vertelt J. Verbraak, mede-eigenaar van Hopmans Wonen. ,,De voorbereidingstijd voor een bestemmingswijziging en procedures voor een verbouwing bedragen drie tot vijf maanden. De verbouwing op zich duurt normaal gesproken ook ongeveer zes maanden.”

Sociaal

Volgens de mede-eigenaar wil Hopmans- en Acser Wonen meer van deze gebouwen in de nabije toekomst op deze manier duurzamer maken. ,,De methoden die we bij het voormalig Fortis gebouw hebben toegepast, dienen als voorbeeld voor andere projecten.”

De huidige bewoners van de Molenstraat / Burgemeester Prinsensingel 34 tonen zich dolblij met het verbouwde pand. ,,Het ziet er fantastisch uit en ik ben blij dat er weer extra huurwoningen in Roosendaal beschikbaar zijn”, zegt Willem, een van de eerste bewoners die introk in het nieuwe appartementencomplex.

Van Bakkerij tot woningen in Roosendaal.

De voormalige bakkerij Augustijn aan de Molenstraat is sinds juni 2013 gestopt. De oorspronkelijke bakkerij met hierin de bakkerijmachines, deegkuipen, verpakkingsmachines en ovens is na de aankoop gerealiseerd tot 3 woonhuizen en 2 appartementen. Het pand heeft een totale oppervlakte van 510 vierkante meter en is verhuurd aan de midden sector.

Bakkerij Augustijn, een begrip in Roosendaal, heeft na 175 jaar haar deuren gesloten. Vijf jaar geleden droegen Frans en Yvonne de Beer de laatste banketbakker (in oude stijl) van Roosendaal over aan de nieuwe eigenaren die de bakkerij wilden verbouwen tot 3 woonhuizen en 2 appartementen. Tot op heden verzorgt Hopmans Wonen het totale beheer voor de gerealiseerde huisvesting.

Aanpak en uitvoering

Na het aanvragen/wijziging van het bestemmingsplan / omgevingsvergunningen bij de Gemeente Roosendaal, is in november 2014 in samenwerking met Algra Marechal Architecten een compleet nieuwe indeling van voormalige bakkerij op de begane grond, eerste en tweede verdieping gemaakt.

Medio april 2015 werd gestart met de verbouwing die eind september 2015 afgerond was. Van het verwijderen van klimop tussen de dakpannen, tot opnieuw aanbrengen van verdiepingsvloeren. Alles is compleet verbouwd. Alle installaties van gas, licht en elektra zijn vernieuwd. De woningen zijn volledig geïsoleerd en voorzien van alle gemakken zoals nieuwe badkamers en keukens. Het is echt van de grond tot de nok gerenoveerd. Tot slot zijn er tuintjes aan de woningen toegevoegd.

Sociaal

‘’We zijn erin geslaagd om, met respect voor de historische waarde van het gebouw en aansluitend op de stedenbouwkundige opzet van de stad Roosendaal, nieuwe en aanvullende gebruiksmogelijkheden in te passen.” vertelt R. Hopmans mede-eigenaar van Hopmans Wonen. ‘’Met een klein team en de juiste planning hebben we maanden gewerkt aan dit bijzondere plan’’. Wij vinden het belangrijk dat er in de gemeente Roosendaal voldoende huurwoningen beschikbaar zijn, voor alle woningzoekenden.

Wij splitsen van 2 naar 4

Het huis aan de Bredasestraat 32 en 32 a is sinds medio mei 2013 verbouwd tot vier prachtige appartementen. Het is een relatief verouderd object uit 1907, maar de plek is perfect. De appartementen zijn gevestigd bij het centraal station en liggen op steenworp afstand van de ‘Grote markt’ waar allerlei gezellige restaurants en winkels te vinden.

Aanpak en uitvoering

In samenwerking met bovengenoemde onderaannemers en installateurs is in eigen beheer een compleet nieuwe indeling gemaakt van een bestaande benedenwoning met twee woonlagen en een bestaande bovenwoning met eveneens twee woonlagen. Van deze 4 woonlagen zijn vier zelfstandige appartementen gerealiseerd.

Medio mei 2013 werd gestart met de verbouwing die in oktober 2013 volledig afgerond is.

Bredasestraat 32

Voorheen was huisnummer 32 één woning voorzien van twee woonlagen: een begane grond en een eerste verdieping. Van deze benedenwoning zijn twee appartementen gemaakt. Beneden is er onder andere een nieuwe keuken en badkamer geplaatstn op de eerste verdieping is er een nieuw keuken geplaatst.

Vanaf straatzijde is er een gemeenschappelijke voordeur waarbij in de gezamenlijke hal twee voordeuren van ieder appartement is gerealiseerd zodat zij een zelfstandig karakter krijgen. Met een intercom kunnen de bewoners hun bezoekers binnen laten.

Bredasestraat 32A

Hier zijn inpandig eigen voordeuren geplaatst en is er een scheiding gecreëerd tussen de derde en de vierde verdieping. In appartement 3 is een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer geplaatst. Het bovenste appartement heeft nauwelijks aanpassingen nodig gehad.

Door het gehele pand heeft Ron’s Warmte nieuw leidingwerk gerealiseerd voor de verwarming. De vier appartementen zijn voorzien van nieuwe HR-combiketels met ieder appartement een eigen ICY-timer thermostaat. Zij kunnen door het geplaatste kleppensysteem onafhankelijk van elkaar warmte vragen of warm water.

Misja Jansen Installatietechniek heeft het elektra vernieuwd en zorg gedragen voor moderne groepenkasten met extra groepen. Alle woonlagen zijn voorzien van nieuwe vloerdelen, wanden zijn opnieuw geschilderd en iedere ruimte is voorzien van vitrages.

Sociaal

“Met onze eigen vakmensen hebben we voor dit prachtige eindresultaat gezorgd. Het is een totaalplaatje en daar zijn we trots op”, aldus J. Hopmans mede-eigenaar van Hopmans Wonen. ‘’Het past goed bij ons, om een oude woning nieuw leven in te blazen. Behalve dat het een hedendaagse uitstraling heeft, behoud je ook het karakter van het pand’’